Avanti*

Hanne Hansen og
Lis Dømmestrup
Torsdage kl. 12.30 – 14.00

Vi lægger vægt på at træne og smidiggøre alle muskler i kroppen. Efter et fælles træningsprogram på ca. 45 min. er der individuel træning, hvor man har fokus på egne særlige behov.

Bækkenbundstræning og flittigbrug af lattermusklerne indgår ligeledes i kurset.

 

 

Yoga

   

Yoga instruktør

Gertrud Jørgensen

Onsdage kl. 10.15 – 11. 45

Max. 18 deltagere

Yoga handler om harmoni og omat få kroppen tilbage til sin naturlige
tilstand. Yoga bygger på traditioner inden for Hathayoga, som gør brug af en kombination af fysiske stillinger og åndedræt. Timen er bygget op i liggende, stående og siddende stillinger og afsluttes med ca. 20 minutters afspænding. Hathayoga udfordrer balance, smidighed og koncentration og giver velvære, harmoni og ro i sindet.


Tag gerne behageligt tøj på, medbring gerne egen yogamåtte og et tæppe og
en flaske vand.

Styrketræning

 
Bsc. i idræt, fitnessinstruktør og coach
Katrine Arent Roesgaard  Mandag kl. 09.45 – 13.45
 
Styrketræningen begynder med fælles opvarmning med fokus på kroppens led, knogler og muskler. Opvarmningen afsluttes med at få pulsen op, sved på panden og varme i kroppen, så vi er klar til den følgende styrketræning. Underviseren har fokus på dine individuelle færdigheder, gener og behov. Uanset om du vil træne i maskiner, lave frivægtsøvelser, elastikøvelser, balance, koordination eller andet, så har vi noget for dig. Derfor er du mere end velkommen, nybegynder såvel som garvet. Vi afslutter styrketræningen med udstrækning og en ”tak –for-i-dag”-runde, som danner rammen om fællesskabet på holdet. Tag gerne behageligt tøj på, som du kan røre dig i. Da du mister væske under træningen, er det vigtigt, at du medbringer en flaske vand. Styrketræningen begynder med fælles opvarmning med fokus på kroppens led, knogler og muskler. Opvarmningen afsluttes med at få pulsen op, sved på panden og varme i kroppen, så vi er klar til den følgende styrketræning. Underviseren har fokus på dine individuelle færdigheder, gener og behov. Uanset om du vil træne i maskiner, lave frivægtsøvelser, elastikøvelser, balance, koordination eller andet, så har vi noget for dig. Derfor er du mere end velkommen, nybegynder såvel som garvet. Vi afslutter styrketræningen med udstrækning og en ”tak –for-i-dag”-runde, som danner rammen om fællesskabet på holdet. Tag gerne behageligt tøj på og en flaske vand.

Zumba

 Zumba v/ Gertrud Jørgensen

Max. 16 deltagere

Onsdage
Kl. 12.15 – 13.00

 

Zumba til de unge i hjertet. Det er ideelt for dig, som gerne vil danse og have sved på panden. Zumba spreder livsglæde.
Det er en motiverende og effektiv træningsform, som holder deltageren engageret og får vedkommende til at vende tilbage.
Vi danser til latinamerikanske dansetrin og rytmer
– Det er en “feel-happy” træning. Zumba Gold programmet er for ALLE!
Da du mister væske under træningen, er det vigtigt, at du medbringer en flaske vand.

Gymnastik

Bsc. i idræt, fitnessinstruktør og coach Katrine Arent Roesgaard

Max. 24 deltagere
Mandage kl. 09.00 – 09.45

 

 

Frisk gymnastik mandag morgen i en kombination af både kondition, styrke, smidighed, balance, koordination og samarbejdsøvelser. Træningen er tilrettelagt, så der er plads til alle niveauer og kan justeres til den enkeltes behov. Vi stiler efter, at det skal være sjovt at træne. Derfor træner vi sammen kroppen igennem fra top til tå og går fra gymnastiksalen med et
smil på læben.

Medbringe en flaske vand.

Yoga (Hatha)

Yoga v/Susanne Pedersen 

Max. 18 deltagere

Torsdag kl. 9.15 – 10.45 &  kl. 11.00 – 12.40

 

 

Yoga betyder ”at forene”. Vi arbejder med at forene og skabe balance mellem krop og sind. Hathayoga gør brug af en kombination af fysiske stillinger og åndedræt. Hathayoga er praktisk yoga, der skaber balance mellem styrke og smidighed, giver velvære, harmoni og ro i sindet. Hathayoga er desuden  kendt for sin helbredende og forebyggende virkning. Der afsluttes med ca. 20 minutters afspænding.

Medbringe en flaske vand.

 

Styrketræning for øvede*

Mandage kl. 09.00 – 09.45
Onsdage kl. 11.00 – 11.45,
Torsdage kl. 09.00 – 09.45.

Minimum 3 og max. 10 deltagere

 

 

 

 

 

 

Du kan deltage på dette hold, hvis du har gået minimum 2 sæsoner på Højskolens hold med instruktører og fået udarbejdet et personligt træningsprogram på et af disse hold.

Medbringe en flaske vand.

Styrketræning

Zoneterapeut og personlig træner

Lene Vosbein Jensen

Onsdage
Kl. 09.00 – 09.45
Kl. 10.00 – 10.45
Kl. 11.00 – 11.45

Max. 14 deltagere

 

I vores styrketræningsrum i kælderen finder du alt, hvad du har
brug for til at træne og styrke dine muskler og dit kredsløb. Vi starter med 5-10 min opvarmning af forskellig art. Derefter er der individuel træning, hvor der vil kunne tages hensyn til dig og dine behov. Velkommen til sved på panden og smil på læben.
MÅLGRUPPE: Holdet er for alle.

Medbringer en flaske vand.

Tai Chi og Qi Gong

*Brugerstyret hold v. Lis Værgman

Onsdage kl. 09.00-10.00

Max. 16 deltagere

 

 

 

Tai Chi og Qi Gong stammer begge fra det gamle Kina og bygger begge på det samme princip om balance og helhed i krop og sind. Qi Gong er bevægelser, som gavner helbredet og giver mental ro og klarhed. Det gør Tai Chi til dels også, men da Tai Chi oprindeligt er en kampkunst, giver disse bevægelser yderligere fysisk styrke, smidighed og energi. På dette hold får vi trænet og styrket balancen i både sind og krop. Vi får styrket helbredet så som hjerte, kredsløb, kognitive funktioner, immunforsvar, fordøjelse, vejrtrækning og meget mere.

Medbring løstsiddende tøj, flade (indendørs-) sko eller tykke sokker og en flaske vand.

Zumba

Zumba 

Gertrud Jørgensen

Onsdag kl. 13.15 – 14.00

Max. 16 deltagere

 

 

Zumba til de unge i hjertet. Det er ideelt for dig som gerne vil danse og have sved på panden. Zumba spreder livsglæde, er motiverende og en effektiv træningsform, som holder deltageren engageret. Vi danser latinamerikanske dansetrin og rytmer. Det er en “feel-happy” træning. Zumba Gold programmet er tilrettelagt for ALLE.

Tag gerne behageligt tøj og behagelige sko på og medbringe en flaske vand.

Pilates

Zoneterapeut og personlig træner

Lene Vosbein Jensen

Tirsdage kl. 10.00 – 10.45
Tirsdage kl. 11.00 – 11.45

Max. 18 deltagere

   

 

Pilates er en træningsform, der foregår enten stående, siddende eller liggende. Pilates er for dig, der ønsker balance, stabilitet og styrke i din krop. Specielt vil din ryg- og mavemuskulatur blive styrket.

Tag behageligt tøj på, medbring tæppe eller håndklæde og en flaske vand.

Senioraerobic

Zoneterapeut og personlig træner

Lene Vosbein Jensen

Tirsdage kl. 12.00 – 12.45

Max. 18 deltagere

 

Til Senioraerobic får du pulsen op, sved på panden og smil på læben. Vi bevæger os til herlige rytmer, og trin. Koreografien er simpel og genkendelig fra gang til gang. Der er ingen hop og vrid, så du kan sagtens deltage, selv om du har mindre knæ- eller rygproblemer. De sidste 5-10 minutter bruges til mave/ryg træning og udstrækning.

Medbringe en flaske vand.

Bordtennis*

Mandage kl. 14.00-15.30 og fredage kl. 12.00-14.30

*Brugerstyrede hold v. Henrik Harvid og Leila Gøtterup

Der er tre bordtennisborde på hvert hold, kom og vær med. Vi tager godt imod nye spillere!

Svømning og vandgymnastik*

*Brugerstyret hold v. Lykke Nielsen

Fredage kl. 9.10- 10.10 i Sundbybadet

Max. 12 deltagere. Blandet hold.

På dette hold får du pulsen op ved vandgymnastik og svømning. Træningen foregår i en varm og humoristisk atmosfære.

Undervisningen foregår i Sundbybadet og svømmekort/entré til Sundby badet må påregnes.